Terhes vagyok. És szülész-nőgyógyász.

Terhes vagyok. És szülész-nőgyógyász.

Interjú egy pácienssel

2020. április 19. - MamiDoki

Ha jól tudom éppen meddôségi kezelésben vettetek részt és terveztétek a következô lépéseket amikor a járvány közbeszólt. Elmeséled nekünk min vagytok túl és mi következett volna?

Túl vagyunk már két sikertelen lombik eljáráson. Mindkét esetben inszeminációra stimuláltak, de mivel több petesejt dominált, így átkonvertáltak lombikra. Mivel a legutóbbi alkalommal sikerült két embriót fagyasztani, így most FET-re mentünk volna. 

Március 31-re volt időpontom konzultációra (megbeszéltük volna a továbbiakat), de mivel ekkora már begyűrűzött a vírus, ezért minden kezelést, rendelést és beavatkozást is leállítottak.

 

Pároddal hogy fogadtátok a hírt hogy valószínûleg bizonytalan ideig nem tudjátok folytatni?

Igyekszünk pozitívan állni a dolgokhoz. Nem úgy éljük meg, hogy valaki ki akar tolni velünk, inkább elfogadjuk, hogy ez a mi érdekünk is.

 

 

Mik a terveid mivel készülsz a folytatásra ez alatt a ‘kényszerpihenô’ alatt?

Mivel a hormonkezelések eléggé megviseltek (felszedtem pár kilót), így azon dolgozom, hogy ne essek át a ló túl oldalára. Belekezdtem egy diétába, igyekszem sokat sportolni, hogy felkészítsem a testem a következő beavatkozásra, esetlegesen egy terhességre.

 

Mit tanácsolnál azoknak akik hasonló cipôben járnak de nehezen fogadják el a kezelések leállítását? Van-e értelme Központot váltani?

Nem feltétlen gondolom, hogy emiatt kellene intézményt váltani, mert a jelenlegi leállás mind értünk is van. Tudom sokan nehezen élik meg, de azt gondolom, hogy nagyon fontos a lelki harmónia. Nem szabad úgy érezni, hogy ez valami összeesküvés elmélet ellenünk.

 

Sajnos legnehezebb helyzetben fôleg azok a párok vannak akiknél az idô fontos tényezô hisz a biologiai óra ketyeg és esélyeiket nagy mértékben rontja a halasztás. Hogyan lehet szerinted ezzel a plusz nehezítéssel megküzdeni?

Tudom, hogy a legnehezebb helyzetben a 40-es éveikben járó párok vannak. Én még fiatal vagyok, ami egyrészt szerencsésebb helyzet, másrészt szomorú, hogy egy fiatal nő is küzdhet olyan problémákkal, ami megnehezíti a teherbeesést. 

 

Nem könnyű tanácsot adni főleg, hogy ez egy olyan helyzet, amire soha senki nem készül. Mindenesetre nem szabad, hogy a mindennapjainkra rányomja a bélyeget. Meg kell próbálni pozitívan és bizakodóan előre tekinteni. 

 

Photo by Rakicevic Nenad from Pexels

A bejegyzés trackback címe:

https://mamidoki.blog.hu/api/trackback/id/tr3115624872

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása